Katolsk ukeslutt: 5. september

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Mor Teresa– Kirken lider med dere og er stolte av dere, sa pave Frans til irakiske kristne under onsdagens generalaudiens, der temaet var Kirken som mor. [video]

Den pavelige ambassadør til Ukraina, erkebiskop Thomas Gullickson, etterlyser «mer bestemt engasjement fra Vesten i møte med russisk aggresjon».

Den katolske kirke i Venezuela er ikke videre begeistret for det regjerende sosialistpartiets nye versjon av Fader Vår: "Our Chávez, who art in heaven".

– Jeg frykter ingenting, sier den italienske anti-mafia aktivisten og presten Luigi Ciotti etter å ha blitt blitt truet på livet av mafiasjefen Toto Riina, og lover samtidig å fortsette kampen mot organisert kriminalitet.

Boston Globe har lansert et nytt nettsted om katolisismen – CRUX. Redaktør er den ikke ukjente vatikanisten John Allen, som debuterer med følgende artikkel: Four hard questions we’re not asking Pope Francis.

I dag minnes Kirken Den salige Teresa av Calcutta, den første moderne helgen som har vært i Norge. Mor Teresa var «en genuin mystiker», og er ofte blitt misforstått både innenfor og utenfor Kirken, skriver fr. Thomas Rosica.

... og til slutt: SÅ glad ble fotballegenden Diego Maradona da han torsdag møtte pave Frans. Vi bifaller entusiasmen og ønsker alle god helg!