Patriark Sako av kaldeerne til muslimer: Fordøm ekstremisme; la oss gjenbygge Irak sammen

I et gratulasjonsbrev til irakiske muslimer i anledning høytiden Id al-adha, ber den kaldeiske patriark Louis Sako alle irakere om å «fordømme all voldelig, sekterisk ekstremisme som forvrenger religionen».

Patriarken etterlyser også et nasjonalt veikart for forsoning og fred, som starter med utdannelse og «respekt for religiøse og kulturelle forskjeller», men samtidig «bevarer vår nasjonale identitet og enhet».

LES OGSÅ: Kirkeledere fra Midtøsten til FN: Beskytt oss

Sako kommer også med en innstendig oppfordring til irakiske myndigheter og det kurdiske regionalstyret om å intensivere kampen for å frigjøre Mosul og andre byer på Ninevesletten, slik at de fordrevne kan returnere før vinterens ankomst.

Patriarch of Baghdad to Muslims: Condemn extremism, rebuild Iraq with Christians | AsiaNews