Vatikanet: Kardinal Sardi åtti år

nullVatikanet, 1.9.2014 (KI/KAP) – Den italienske kuriekardinalen Paolo Sardi fyller åtti år den 1. september 2014. Som patron for den suverene Malteserordenen innehar den tidligere Vatikandiplomaten et protokollært betydelig embete. I tillegg tilhører han Den apostoliske signatur, Kirkens «høyesterett».

Sardi ble født i 1934 i Ricaldone ved Alessandria i regionen Piemonte i Nord-Italia. Han ble presteviet i 1958 og trådte under pave Paul VI (1963-78) inn i det vatikanske statssekretariatet. Der ble han snart avdelingsleder. Etter sin bispevielse i 1996 innehadde han embetet som spesialnuntius. I denne tiden var han den viktigste taleskriveren for den hellige pave Johannes Paul II (1978-2005). I 2004 ble han utnevnt til Kirkens vise-camerlengo og overtok dermed viktige funksjoner etter pavens død. Etter sin utnevnelse til kardinal i 2010 ga han opp embetet som vise-camerlengo.

Etter kardinal Sardis åttiårsdag er det nå av kollegiets 210 kardinaler 115 som er under åtti år og har stemmerett ved pavevalg. Den neste kardinalen som fyller åtti år, er tyske Paul Josef Cordes fredag den 5. september.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)