Italia: Paven griper inn i skandalerystet bispedømme

nullRoma, 24.10.2014 (KAP/KI) – Etter flere skandaler skal bispedømmet Albenga-Imperia ved Genova ifølge avisen La Repubblica i fremtiden bli ledet av en forvalter som blir utnevnt av pave Frans. Ifølge avisen skal biskop Mario Oliveri (70) blant annet ettertrykkelig ha forsvart  en prest som på grunn av seksuelt misbruk av en jenteministrant, er dømt til syv år og åtte måneders fengsel.

Ifølge avisen har det også vært en rekke andre skandaler. En prest som levde sammen med en kvinne og ble suspendert fra tjenesten, arbeider i mellomtiden som barkeeper i en nattklubb. Av hans etterfølger verserer det et nakenbilde på en homoside på internett. En annen prest har stjålet fra kassen i sitt sogn. Biskop Oliveri har ledet bispedømmet i 25 år.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste – Oslo (pe)