Katolsk ukeslutt: 10. oktober

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Pave Frans var blant bookmakernes favoritt til årets Nobels Fredspris, som i stedet gikk til Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi. Men betyr det egentlig noe at paven ikke vant? spør fr Alexander Lucie-Smith.

I (nok) et overraskende intervju med argentinske La Nacion forteller forteller paven om sitt forhold til den argentinske regjering, og sier samtidig at han er fornøyd med den åpne og ærlige debatten under bispesynoden om familien. Denne uken ble det forøvrig kjent at Frans besøker Frankrike i 2015.

Mer om familiesynoden: Det teologiske konseptet "gradualisme" har gjort et stort comeback under synoden i Roma, skriver John Allen, mens RomeReports spør deltagerne om sine beste minner fra eget familieliv.

En gladmelding fra Midtøsten: Fr. Hanna Jallouf, den fransiskanske presten som sammen med 20 andre kristne søndag ble kidnappet av Al Nusra-fronten i Syria, ble torsdag løslatt. De fire kvinnelige gislene har også blitt sluppet fri, men kidnapperne har så langt ikke kommet med noen krav angående de resterende gislene.

... og en gruppe unge katolikker i USA har organisert seg i såkalte 'Mass Mobs' for å revitalisere gamle menigheter og fylle tomme kirkebenker.