Katolsk ukeslutt: 17. oktober

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Mer fra synoden: Den katolske journalisten Edward Pentin har publisert lydopptaket av det kontroversielle intervjuet med kardinal Walter Kasper. I samtalen sier Kasper at afrikanske biskoper «ikke bør fortelle oss hva vi skal gjøre» i spørsmålet om homofili. Kasper på sin side benekter sitatene.

Mens vi snakker om den afrikanske kirke: Biskop Anthony Borwah av Gbarnga i Liberia ble forhindret fra å delta på synoden grunnet Ebola-epidemien. I et intervju med Time snakker han om kampen mot viruset, og de «enorme» pastorale utfordringene for familier i Liberia.

Synoden avsluttes forøvrig søndag med saligkåringen av pave Paul VI. Benedikt tar også turen innom...

Militær intervensjon «kan ikke alene stoppe spredningen av ISILs ideologi», men kontroll over «hva som læres bort i muslimske skoler og moskeer» er også svært viktig, sier Giorgio Linqua, apostolisk nuntius til Jordan.

Hun fikk tilnavnet “La Popessa”, den mangeårige sekretæren til pave Pius XII, Moder Pascalina Lehnert. I en ny engelsk oversettelse av Lehnerts memoarer får leseren et unikt innblikk i livet til kvinnen som «hadde mer makt i Roma enn noen annen kvinne de siste århundrer».

... og vi avslutter i filmens verden: Lager ateistiske og agnostiske filmskapere de beste religiøse filmene? spør Steven Greydanus.