Pakistan: Opprettholder dødsdommen mot Asia Bibi

En høyere rettsinstans i Pakistan opprettholdt torsdag dødsstraffen mot den kristne firebarnsmoren Asia Bibi, som har sittet isolert på avdeling for dødsdømte siden hun i november 2010 ble dømt for blasfemi.

Dette melder AsiaNews

Bibi har blitt et symbol på kampen mot landets kontroversielle blasfemilovgivning, også kalt «den svarte loven». Dagens høring i "Lahore High Court" har blitt utsatt hele fem ganger, og fastslo altså at anklagene mot firebarnsmoren er rettmessige.

LES OGSÅ: Pakistan: Kristne og muslimer i solidaritet med dødsdømte kristne

Saken ble innledet etter en episode hvor Bibi skal ha tilbudt sine kolleger vann fra en brønn. De nektet å motta dette, da hun som kristen kvinne hadde gjort vannet urent. Etter å ha forsvart seg selv og sin tro, ble hun deretter anklaget for blasfemi.

Bibis advokater erklærer i dag at de vil anke saken videre til landets høyesterett, siste mulighet for benådning.

– Hjerteskjærende. Biskop av Islamabad, Rufin Anthony, kaller dagens avgjørelse for «hjerteskjærende», og ber kristne over hele verden ta del i en bønnedag for Asia Bibi og andre dødsdømte førstkommende søndag.

Kristne utgjør rundt 1.7 prosent av Pakistans samlede befolkning, og er landets nest største minoritet etter hinduismen.