Fredrikstad: Velkommen til Oblatfedrenes patronatsfest

oblatfedrenes logoImmaculata – Jomfru Marias uplettede unnfangelse

8. desember feirer Den katolske kirke minnedagen for Jomfru Marias uplettede unnfangelse. Helt fra oldkirken har det eksistert en forestilling om at Maria selv måtte være født fri for arvesynd. Dette ble fastsatt som et dogme i 1854.

Høytidsdagen er mandag 8. desember, og på selve dagen feirer Oblatfedrene (OMI) høytiden med messe kl. 11.00 i St. Birgitta kirke i Fredrikstad. Høytiden er Oblatfedrenes patronatsfest. Hjertelig velkommen til messen og påfølgende lunsj!

Året for det gudviede liv

Med patronatsfesten markerer Oblatfedrene også sin feiring av Året for det gudviede liv (vita consecrata) i Kirken. 

I Roma åpnes dette året 1. søndag i advent, 30. november, med en messe i Peterskirken klokken 10. Messen feires av kardinal  Joao Braz de Aviz. Kvelden før holdes det en bønnevake i Romas største Mariakirken, S. Maria Maggiore. Året for det gudviede liv vil konsentrere seg om tre ord: evangeliet, profeti og håp.

Oblatfedrene i Norge