Katolsk ukeslutt: 28. november

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  


Pomp og prakt da pave Frans ble tatt imot av Tyrkias
president Erdogan i Ankara fredag.

(Foto: Zenit)

Pave Frans fremmet interreligiøs dialog og religionsfrihet som viktige faktorer i kampen mot«fundamentalisme, terrorisme og irrasjonell frykt» da han talte i det tyrkiske presidentpalass fredag. Du kan følge reisen på Twitter under hashtaggen #PopeinTurkey.

Litt mer Frans (og Benedikt): Pavens tale til Europaparlamentet i Strasbourg er en «klassisk illustrasjon på hvordan medias beretninger former hvordan vi ser på offentlige personer», skriver John Allen, og spør: Hvor ulike er egentlig Frans og Benedikt?

Jihadister fra ISIL sprengte mandag et kloster tilhørende de kaldeiske Søstrene av Det Hellige Hjerte i Mosul. Før terroristenes inntog i Mosul jobbet søstrene med byens gamle og syke. Imens i Nigeria slår den lokale Kirken alarm etter det ble kjent at Boko Haram-terrorister planlegger selvmordsangrep utført av kvinner kledd ut som nonner.

Den brasilianske bispekonferansen har opprettet en kommisjon som skal se på muligheten for gifte prester.

Gikk du glipp av SEGL-dagen 2014 kan du få med deg høydepunktene på bispedømmets YouTube-kanal.

... og helg er filmtid: fr. Dwight Longenecker ser på ulike film-portrett av historiens paver. Snart kan du også oppleve Vatikanmuseet på en helt ny måte i høykvalitets 4K/3D – i en unik dokumentar fra en av verdens største kunstsamlinger. Trailer her.