Katolsk ukeslutt: 5. desember

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

null

Pave Frans hyllet kirkens «hverdagshelgener» under sin preken torsdag, alle vanlige troende som «ikke går lei siden deres tro er bygget på en klippe, Jesus, som helliggjør Kirken og gir oss håp!»

Vatikanets økonomireformer «er utarbeidet for å gjøre samtlige av Vatikanets økonomisektorer kjedelige vellykket», sier kardinal George Pell i en eksklusiv artikkel for Catholic Herald. Vatikanets finanstopp kunne tidligere denne uken avsløre at økonomien er bedre enn først antatt, og at reformgruppen har oppdaget «flere millioner euro» som det tidligere ikke har vært avlagt regnskap på.

Den siste og avsluttende rapporten fra den apostoliske visitas til kvinnelige ordenssamfunn i USA blir presentert på en pressekonferanse den 16. desember.

Erkebiskop Diarmuid Martin av Dublin skal huse over 30 hjemløse på kirkens eiendom etter at en hjemløs mann nylig frøs i hjel i byen.

Vesten ignorerer den tragiske situasjonen til irakiske kristne fordi «de hverken har antallet eller rikdommen som gjør dem attraktive», hevder den syrisk-katolske patriarken av Antiokia, Ignatius Josef III Younan.

Noe helt annet: Hvor mye påvirket jesuittenes utdanningssystem egentlig William Shakespeares forfatterskap? spør Clare Asquith.

Julestemningen kommer sakte men sikkert også til Vatikanet: Torsdag ble et 25 meter høyt juletre plassert på sin vante plass på Petersplassen.

... og 7000 tangodansere planlegger en gedigen flashmob i Roma til ære for pave Frans på hans 78-årsdag den 17. desember.

Katolsk ukeslutt er tilbake den 2. januar.