Sr. Ottilie Fleerkortte CSJ in Memoriam

Sr. Ottilie«Jeg er oppstandelsen og livet. den som tror på meg, skal leve, om han enn er død!» (Joh 11,25)

Sr. Ottilie Fleerkortte CSJ

Født: 26.04.1925 i Hubertusgrund/Gleiwitz
Død: 08.04.2015 på Grefsen/Oslo

Rekviem tirsdag den 14. april kl. 11.30 i Kristi Konge Kapell, deretter begravelse på Grefsen kirkegård.

Sr. Ottilie inntrådte med 23 år som postulant i Albachten/Tyskland.Hun var som novise på Vor Frue Villa og i 2. novisiatsår på St. Joseph Institutt. Hun avla sine årlige løfter 1950 og sine evige løfter 1954. Hun arbeidet på kjøkkenet nesten hele sitt liv og tok statens kjøkkensjefs skole i 1965 og ekstra kurs som sykehuskjøkkensjef i 1975.

Fra 1950-1963- i 13 år var hun på Vor Frue Hospital, fra 1963 til 1977-14 år på St. Josephs Hospital i Porsgrunn, så flyttet hun til Grefsen og etter 8 år kom hun tilbake til Porsgrunn til kommuniteten der. I 1992 kom hun tilbake til Grefsen og var der først på kjøkkenet og de siste årene på vår sykeavdeling.

Alle vil vi huske sr. Ottilie som en utmerket kokke som kunne få til vel smakende retter. Ingen ting var for mye for henne, alltid parat til å hjelpe og til å gjøre en helhjertet innsats.

Hun var en søster som fikk lett kontakt med både eldre og yngre. Hun kjente mange mennesker i menigheten og folk anbetrodde henne sine store bønne intensjoner. Hun var enkel og like til, og veldig trofast i sin bønn.

Hun deltok også i et kurs i Teologi på Regina Mundi i Roma, en liten sabbatstid.

Hennes kjødelige bror var fransiskaner og har vært misjonær i Afrika. Hun kom fra en barnerik katolsk familie, som måtte flykte under krigen og det var harde år for henne og hele familien. Hun lærte tidlig å leve sparsommelig, men var alltid raus med sin neste.

I sin alderdom da hukommelsen sviktet, mistet hun ikke sitt glade sinn og ønsket alltid alle velkommen inn i sykestuen. Da hun enda var sprek likte hun å besøke og oppmuntre våre syke på sykeavdelingen med sitt gode smil og var veldig avholdt av personalet.

Sr. Ottilie ble nesten 90 år.

Vi takker henne for hennes innsats, alt hun var og gjorde for sine medsøstre og for hele Kirken. Måtte hun hvile i Guds store barmhjertighet og fred!

St. Josephsøstrene