St. Josephsøstrene markerte 150-årsjubileum

Fire modige St.Josephsøstre ankom i Norge hovedstad den 4. august 1865, uten hverken å kjenne landet  eller språket.  De visste de var «utsendt» for å tjene Kirken og lede mennesker til Gud. Det er disse fire søstre som har lagt grunnlaget for St. Josephsøstrenes virke i Norge gjennom 150 år. I dag, den 22. august 2015, feirer vi St. Josephsøstrenes nærvær i 150 år. Vi retter vårt blikk tilbake mot fortiden i stor takknemlighet, ser på nåtiden med glede og på fremtiden med håp.

Her på Grefsen, St. Josephsøstrenes Hjem, er vi 29 søstre som bor i 2 kommuniteter. Vi tilhører St. Josephsøstrene av Chambéry og vi har søstre spredt på 5 kontinenter. Vår hovedoppgave her i  Norge er å pleie våre eldre, arbeide i Fransiskushjelpen, undervisning og kurs for grupper , konvertitt undervisning, litt språkundervisning, åndelig veiledning, retrettvirksomhet og besøk av eldre m.m. Tilveksten har ikke vært så stor de siste årene, men vi er styrket ved at 9 unge kvinner fra Vietnam føler seg kallet til å leve som St. Josephsøstre her i Norge.

Alle søstre har sin oppgave i vårt klostersamfunn, enten ved å be eller gjøre den innsats kreftene tillater. Vi er alle underveis, og i dag med feiringen av vårt jubileum ønsker  vi å takke alle som på en eller annen måte har vært nærværende i vårt apostolat opp gjennom årene.

Flere  av våre tidligere medarbeidere og elever fant veien til oss i dag og vi føler oss overveldet over alle venner og gjester som kom for å feire med oss og som delte med oss sine historier.  Provinsens 25 «medvandrere» var også godt representert på jubileumsfeiringen.

Vi feiret en høytidelig takksigelsesmesse med biskop Bernt som hovedselebrant og Wolfgang Plagge som organist. Jubileumsfeiringen bekreftet Guds nærvær i vår virksomhet og alle både eldre og unge følte seg styrket for fremtiden. Vi har et fundament å bygge videre på. Vi har mye å være takknemlige for.

En stor takk til alle og enhver for mange fine blomsterbuketter,  potteblomster, hageblomster, 150  røde roser i anledning dagen,  pengegaver, mye vin, en hagebenk,  flotte dekorerte lys, kostbare lysestaker, en nydelig gjestebok, konfektesker, fine bilder og noen  sendte hilsener per brev og telefon.

Vi takker alle for de mange måter dere viste oss deres takknemlighet på, vi ble rett og slett overveldet.

Ad majorem Dei Gloriam – Alt til Guds større ære. La oss fortsette å be for hverandre om kraft og styrke så vi kan være gode og begeistrede medarbeidere i Guds rike.

Melding fra ST. JOSEPHSØSTRENE

Se bilder fra festen på vår nettside: www.stjoseph.no