Frankrike: Uforklarlig helbredelse kan føre til helligkåring av den salige Jerzy Popieluszko

nullParis, 13.9.2015 (KI/KAP) – En mulig mirakuløs helbredelse i Frankrike kan åpne veien for en helligkåring av den polske presten Jerzy Popieluszko (1947-1984). Biskop Michel Santier av Creteil opplyser at den kirkelige undersøkelseskommisjonen nå er ferdig med sitt arbeid. Det er snakk om en plutselig og varig helbredelse i september 2012 av en pasient som var alvorlig syk med leukemi. Dokumentene blir sendt til Vatikanet mandag den 14. september.

Pasienten kalles «François A.» fra forstaden Creteil til Paris, som i dag er 58 år gammel. Han var dødssyk og allerede uten bevissthet. Etter at en prest som satt ved dødsleiet hadde bedt om Popieluszkos forbønn, ble tilstanden raskt bedre. Den kirkelige anerkjennelsen av et mirakel er forutsetningen for en helligkåring. Ettersom Popieluszko ble saligkåret som martyr, var det da ikke nødvendig med et mirakel.

Popieluszko ble saligkåret i 2010 i Warszawa med rundt 250 000 mennesker til stede. Popieluszko hadde i sine prekener støttet den lenge forbudte fagforeningen Solidarność i kampen mot det kommunistiske regimet. I 1984 ble han bortført av agenter fra det polske hemmelige politi, torturert og drept. Hans død forsterket motstanden mot regimet i befolkningen og bidro til kommunismens fall fem år senere.

Med godkjennelse av Vatikanet har Popieluszko siden 2014 vært offisiell skytshelgen for Solidarność. For ett år siden ble Popieluszkos helligkåringsprosess åpnet.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)