Støttegruppe for klarissene

Den hellige Klara Simone Martini.jpgNonnene ved Høysteinane kloster i Larvik har en nyopprettet støttegruppe.  I klosteret bor det i dag ni nonner, hvis viktigste oppgave er å be for hele verden. Til dem kan alle komme med sine bekymringer, håp og gleder. Folks behov og ønsker blir tatt med i nonnenes daglige bønner.

For å kunne leve i Norge, trenger klarissene hjelp og støtte. Dette kan gjøres ved hjelp av bønn, praktisk og økonomisk støtte.

Nonnene har et lite utsalg i klosteret, der man kan få kjøpt syltetøy, kort, krybber, lys, te og salve søstrene selv har laget. Til jul arrangeres årlig en større julebutikk som er blitt populær blant Larviks befolkning.

Dessuten syr nonnene ved bestillinger, også messeduker og messehagler. Det tas gjerne imot bestillinger fra menigheter og privatpersoner.

Ikke minst har søstrene fem gjesterom, hvor man kan komme og leve noen dager i ro og stillhet, delta på messer og tidebønner.

Kunne du tenke deg å bli med i støttegruppen for nonnene, eller kunne tenke deg å bidra på den eller andre måten, kan du kontakte leder for støttegruppen Hege Benedicte Fossum via klaraforening@gmail.com eller tlf. 932 10 396. Kontonummer er 2510.20.07940.

Støtteforening Klarasøstrene/St. Olav kirkeblad

Bilde: Dette bildet av Simone Martini har tradisjonelt vært identifisert som den hellige Klara, nyere forskning tilsier det er den hellige Margaret av Ungarn(fra Wikimedia Commons)