Nye skritt mot saligkåring av Dorothy Day

(20. april 2016)

New Yorks kardinal Timothy Dolan har åpnet en ny etappe i saligkåringsprosessen for Dorothy Day.

Kardinalen annonserte at man har begynt de kanoniske undersøkelser som skal bedømme hvorvidt Day levde i henhold til «heroiske dyder». Msgr. Gregory Mustaciulo, postulator i saken, sa at han vil begynne å intervjue vitner som hadde direkte kontakt med Day, og bispedømmet i New York vil nedsette en historisk kommisjon for å forberede en grundig gjennomgang av hennes liv og forfatterskap. Det siste er i seg selv en omfattende oppgave, ettersom hennes samlede verk utgjør mer enn 8000 sider.

Dorothy Day, en av grunnleggerne til Catholic Worker movement (Den katolske arbeiderbevegelsen), var en sosial aktivist som valgte å leve i fattigdom og arbeide med de fattige. Hun ble født i 1897 og konverterte til katolisismen i 1927. Hennes sivile ulydighet i kampen for fred, gjorde at hun ofte kom på kant med loven, og noen ganger også i konflikt med det katolske hierarkiet. Hun døde i 1980.

Oversatt av Ingvild Røsok