NY BOK: Ignatiansk veiledning for (nesten) alt mellom himmel og jord!

James Martin SJ:Å finne Gud i alle ting_600px.jpg

Å FINNE GUD I ALLE TING
Ignatiansk veiledning for (nesten) ALT mellom himmel og jord

437 sider  |  heftet  |  kr 349  |  KJØP  |  BLA I BOKEN

St. Olav forlag 2016

Ignatius av Loyola (1491-1556) grunnla jesuittordenen og er op
phavsmannen til ignatiansk spiritualitet, en praktisk åndelighet som handler om hvordan et menneske kan finne Gud i alt i livet. Den amerikanske jesuittpresten og redaktøren James Martin forklarer og kommenterer Ignatius’ lære for moderne mennesker og viser oss hvordan vi kan finne Gud på overraskende steder. Med sin levende og humoristiske penn leder p. Martin oss inn på den ignatianske vei – et liv hvor Gud er med i alle øyeblikk og påvirker hverdagens beslutninger, holdninger, planer og reaksjoner. Pater Martins praktiske og åndelige guide er full av brukervennlige eksempler, morsomme historier og anekdoter fra både jesuitthelgeners og vanlige menneskers liv. Boken har stått på New York Times’ bestselgerliste.

James Martin SJ er prest i jesuittordenen, redaktør for magasinet America og forfatter av en mengde bestselgende bøker. Han er i tillegg en mye brukt mediekommentator og frontfigur i sosiale medier.

 

ANBEFALINGER

- En beundringsverdig prestasjon. Med en god porsjon jesuitthumor og med gripende personlige fortellinger egner boken seg for en bred leserkrets – for alle som tror at åndelighet er en viktig dimensjon ved livet og som selv ønsker å utvikle denne dimensjonen i eget liv … Å lese boken er som å være på en inspirerende jesuittretrett.

The Tablet (London)

- [Martin] er en engasjerende forfatter som lykkes i å dele jesuittenes visdom før og nå gjennom en mengde lett tilgjengelige fortellinger og en passelig dose god humor.

U.S. Catholic

- Martins engasjerende og personlige stil vil slå an hos alle som er interessert i å forstå jesuittenes historie, virkningshistorie og deres universelle misjon og livsstil.

Booklist

- James Martin levendegjør en overflod av åndelige og praktiske livsinnsikter midt i en kompleks og forvirret verden. Gjennom hans dyktige formidling og pastorale natur blir ignatianske uttrykk som «å finne Gud i alle ting» gjort tilgjengelig både for akademikere og lekfolk, troende så vel som ikke-troende.

Catholic New Service

- Denne boken er fylt med visdom og vidd. Til og med dominikanere burde lese den!

Timothy Radcliffe OP, tidligere ordensgeneral for dominikanerne

- Vi fransiskanere er ofte veldig takknemlige for jesuitter! Deres klare hoder og rene hjerter kan både supplere og fullende vår egen romantikk. Les i vei om du vil ha et klart hode og et rent hjerte!

Richard Rohr OFM, forfatter av "Å falle oppover"

- I boken veileder p. James Martin oss som vanlig på en fantastisk måte – med sin elegante, lette penn. Det er en nytelse å lese.

Kardinal John Foley, tidligere stormester, Ridderordenen av Den hellige grav i Jerusalem

- Godt forankret i den hellige Ignatius av Loyolas lære og tradisjon, gir p. James Martin i denne boken en lett tilgjengelig ressurs for vår vandring med Gud gjennom livet … Jeg anbefaler boken til eget bruk og til alle som står deg nær.

Kardinal Seán O’Malley OFM Cap., erkebiskop av Boston

 

av Adm — publisert 09.06.2016, sist endret 09.06.2016 - 17:39