Pilegrimsreise til Litauen

Oslo katolske bispedømmes prester og legansatte tilknyttet Innvandrersjelsorg, Pastoralavdelingen og Tribunalet gjennomførte en vellykket pilegrimsreise til Litauen i dagene 20. – 22. september 2016.

I tillegg til besøk av severdigheter og messefeiringer foran bildene av Vår Frue av Trakai, Den barmhjertige Jesus og Vår Frue av Morgengryets port, fikk gruppen treffe erkebiskopen av Vilnius mgr. Gintaras Grušas. Vi fikk høre om den turbulente historien av originalbildet av Den Barmhjertige Jesus som nå befinner seg i Helligdommen av Den Guddommelige Barmhjertighet i Vilnius, samt den historiske og nåværende situasjonen av den lokale Kirken.

Det var meget interessant og lærerikt å kunne oppleve Litauen som katolsk land med stor åndelig og kulturell arv.

Lilia Grube, rådgiver for Innvandrersjelsorg i OKB

Riktigbildet.jpg