Kardinal Müller: – Latinamerikanerne er mer intuitive

1499694859.jpg

Kardinal Gerhard Ludwig Müller (bildet, foto: Wikipedia /Jolanta Dyr), tidligere prefekt for Troskongregasjonen, kritiserte den latinamerikanske teologi under en boklansering i Mannheim forrige fredag. Den engelske avisen The Tablet tolker Müllers kommentarer som en "dårlig skjult kritikk av pave Frans' pontifikat".

– I Europa må teologer umiddelbart ty til de eksakte konsiltekstene når ord som "tro" eller "barmhjertighet" brukes. Den teologien som vi er kjent med, eksisterer ikke i Latinamerika. De er mer intuitive der. De ser på en tekst uten å betrakte den som en del av en helhet. På én eller annen måte må vi respektere og akseptere denne stilen. Men jeg skulle uansett ønske at læredokumenter blir utarbeidet med et tydelig teologisk forarbeid, sa kardinalen. 

Det kom som en overraskelse på ekspertene – samt 69 år gamle Müller selv – da kardinalen ikke ble gjenutnevnt til det som kalles den nest mektigste posisjon i Vatikanet. Pave Benedikt XVI var prefekt for Troskongregasjonen i 13 år før han ble valgt til pave.


Les mer HER