Pave Frans møtte venezuelanske biskoper

På onsdag landet pave Frans i Colombia. På vei dit oppfordret paven troende til å be for nabolandet Venezuela, et land som for tiden opplever stor politisk og økonomisk uro. Noen medlemmer av den venezuelanske bispekonferansen møtte paven i dag, torsdag 7. september, i Bogotà. Sist gang bispekonferansen møtte paven, var i Roma i april. Da fortalte biskopene paven at det "ikke er noen ideologisk konflikt mellom venstre og høyre" i landet. "Det er en kamp mellom en regjering som har blitt et diktatur og tjener sine egne interesser, og et helt folk som vil ha frihet og som risikerer sine liv i jakten på mat, medisin, sikkerhet, arbeid, frie valg og politisk innflytelse." På grunn av den politiske situasjonen har omtrent én million venezuelanere flyktet over grensen til Colombia de siste tre årene.

Les mer HER