Lytt til Forkynneren

 

Jo Hegle Sjøflot har satt egne toner til tekster fra Forkynneren. Toner og tekst ble fremført under en konsert i St. Dominikus klosterkirke onsdag 22. november.

Slik presenterer St. Dominikus kloster konserten; "I Jerusalem, i det tredje århundret før Kristus, finner vi en gåtefull poet ved navn Qohelet. Han beskriver den menneskelige situasjon på en måte som skiller ham ut i samtiden: Alt er forgjengelig, det guddommelige er utilgjengelig og vinen er én av de få varige gleder for et menneske. Qohelets filsofiske poesi holder seg forbausende godt også i dag, og gir kanskje vel så mye assosiasjoner til fransk eksistensialisme som til det gamle Jerusalem."

Ensamble: Jo Hegle Sjøflot: vokal, trekkspill, harmonium. Marte Gautneb: vokal, nøkkelharpe. Njål Johnsen: vokal. Nora Wifstad: fiolin. Dag Tofteng: gitar. Fredrik Gundersen: kontrabass. Øystein Bang: perkusjon.

Konserten ble avholdt i St. Dominikus klosterkirke onsdag 22. november kl. 20.00. Du kan se en redigert versjon av konserten på katolsk.no i romjulen. 

 

LYTT MER: I romjulen kan du se og lytte til en redigert versjon av hele konserten på katolsk.no.  

 

Fakta om Forkynneren

  • Forkynneren (tdil. Predikeren og Predikantens bok) er en bok i Det gamle testamente i Bibelen.
  • Den er en av visdomsskriftene sammen med bl.a. Ordspråkene.
  • Boken tillegges kong Salomo.
  • Den ble på hebraisk kalt Qohélet, som betyr «en som kaller sammen en forsamling». På gresk ble den kalt Ekklesiastés, som har blitt latinisert til Ecclesiastes.
  • Forkynneren er den eneste boken i Bibelen som blir regnet som en filosofisk bok.