Messe i San Carlo al Corso

 

MEKTIG: S. Carlo al Corso er en mektig barokkirke med aner tilbake til 1400-tallet. Foto: Titoni Thomas / Wikimedia Commons

 

Førstkommende søndag, 3. desember og første søndag i advent, holdes det messe i  San Carlo al Corso, Roma. 

Biskop Bernt Eidsvig skriver om kirken: "Pave Leo XIII gav i 1892 den norske misjon, som det het den gang, et priviligert alter i den mest fasjonable av alle Romas kirke: S. Carlo.. Teksten røper at kirken ikke bare er et flott skue, her ligger også Olavsalteret. Kirken har dermed en spesiell plass i norsk historie og i norske katolikkers hjerte.  

Messen holdes i år av en dansk prest og begynner kl. 16.00. 

– Pater Kasper Baadsgaard skal feire messen. Han er dansk og godt kjent med norske katolikker og den norske messen. Han har blant annet vært med på å feire Olavsmessen i Roma. Han bruker den norske messeteksten på søndag, sier Morten S. Selle i Venneforeningen for St. Olavsalteret. 

– Lilly Stenius er primus motor for messen første søndag i advent og 17. mai-messen, ikke Venneforeningen, presiserer Selle.    

 

Les mer om kirken og alteret HER