Paven krever internasjonale grep i rohingya-krisen

 
tc695da2.jpg
 
KREVER TILTAK: Pave Frans taler under et møte med representanter for diplomatiet samt det offisielle og sivile samfunn i Bangladesh. Foto: REUTERS / Max Rossi / NTB Scanpix
 
 
– Ingen av oss kan unngå å se alvoret i situasjonen, sa pave Frans etter sin ankomst til Bangladesh idag. Paven la til at det er avgjørende at verdenssamfunnet tar grep for å håndtere rohingya-krisen.

 

Pave Frans ankom Bangladesh torsdag, etter er tre dager langt besøk i Myanmar. Under en tale for presidenten og regjeringsmedlemmer i Bangladesh, samt flere ambassadører, tok paven opp krisen i Myanmar. Han brukte ikke ordet "rohingyaer", men hyllet Bangladesh for å ta imot flyktninger fra den myanmarske delstaten Rakhine.

– Ingen av oss kan unngå å se alvoret i situasjonen, sa paven, som la til at det er avgjørende at verdenssamfunnet tar grep for å håndtere krisen.

Myanmarske regjeringsstyrker og væpnede buddhistiske grupper anklages for massive overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten i Rakhine. FN har beskrevet situasjonen som etnisk rensing.

Reisen i Bangladesh omfatter et religiøst møte fredag i hovedstaden Dhaka med blant annet rohingya-representanter, men det er ikke klart hvor mye kontakt de vil få med pave Frans.

Under sitt besøk i Myanmar høstet paven kritikk fordi han unnlot å nevne forfølgelsen av rohingya-muslimene under besøket.

Paven skal være i Bangladesh fra torsdag til lørdag. Reisen hit og til Myanmar var planlagt før rohingya-krisen forverret seg.

 

Les flere saker om pavens besøk

Paven ba rohingya-flyktninger om unnskyldning 

Paven byttet ut popemobilen med rickshaw

Paven krever internasjonale grep i rohingya-krisen

Pavens utendørsmesse i Myanmar

Paven oppfordret til fred og forsoning i Myanmar

Paven møter Aung San Suu Kyi

Diplomatisk balansekunst for paven i Myanmar

Pave Frans oppmuntrer til forsoning og dialog

Pave Frans' videobudskap før avreisen til Myanmar og Bangladesh

Caritas' kampanje for rohingyaene