Abbas og Meshaal deltar på Jerusalem-møte

 

 

ta8a8a8d.jpg

 DELTAR: Både palestinernes president Mahmoud Abbas (t.v.) og kong Abdullah av Jordan vil være på plass når Organisasjonen for Islamsk samarbeid (OIC) samles i Istanbul onsdag, for å diskutere USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. Foto: Reuters / NTB scanpix

 

Palestinernes president Mahmoud Abbas og Hamas-toppen Khaled Meshaal vil være på plass når Organisasjonen for Islamsk samarbeid skal diskutere Jerusalem onsdag.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har innkalt til OIC-møte i Istanbul for å diskutere hvordan islamske land skal svare på Donald Trumps beslutning om å utrope Jerusalem til Israels hovedstad.

Abbas' kontor i Ramallah på Vestbredden bekreftet tirsdag at den palestinske presidenten vil delta under møtet, og Hamas bekreftet at flere av deres toppledere også vil være på plass. Blant dem som kommer er bevegelsens nylig avgåtte leder Khaled Meshaal.

Det er uklart om land som Saudi-Arabia og Egypt vil delta, men De forente arabiske emirater opplyser at de sender viseutenriksministeren.

Qatar, som Saudi-Arabia, Egypt, Bahrain og Emiratene innførte blokade mot i juni, stiller med sin øverste leder, sjeik Tamim al-Thani.

Kong Abdullah av Jordan, som er den formelle beskytter av kristne og muslimske helligdommer i Jerusalem, deltar også på møtet i Istanbul.

USAs president Donald Trump har hisset på seg hele den muslimske verden med sin anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.

En rekke vestlige land har også kritisert beslutningen og viser til at Israel har okkupert den østlige delen av byen siden 1967. FNs sikkerhetsråd har slått fast at okkupasjonen er ulovlig.

Palestinerne krever Øst-Jerusalem som hovedstad i en fremtidig stat, mens Israel gjør krav på hele Jerusalem som sin «evige og udelelige hovedstad».

(©NTB)