Caritas med kampanje for rohingyaene

rohingyaer (1).jpg

PÅ FLUKT: En rohingya-flyktning fra Mongdu-distriktet i Myanmar kommer til øya Shah Porir Dwip etter å ha flyktet fra volden i hjemlandet. Foto: Caritas Internationalis

 

Rohingyaene i Myanmar flykter for sine liv. Situasjonen er desperat. De er sultne, utmattede og traumatiserte og trenger hjelp nå. Derfor har Caritas Norge satt i gang en innsamlingskampanje og lysaksjon. Finn ut hvordan du kan bidra!

 

Tekst: , Caritas Norge

 

 

Bangladesh opplever en av de verste humanitære kriser i sin historie på grunn av den store tilstrømningen av flyktninger fra Myanmar. I løpet av en periode på tre måneder, har det kommet mer enn 620 000 flyktninger fra staten Rakhine. De har rømt fra grusom vold. Caritas-medarbeidere, som er på plass for å hjelpe, får høre utallige historier om tortur og tap av familiemedlemmer, til og med barn er blitt ofre for volden. Når de endelig kommer frem til flyktningleirene etter en dramatisk og slitsom flukt, er flyktningenes psykiske og fysiske behov enorme.

 

Les Zahuras historie om flukten fra Myanmar

 

Knut-Andreas-lys-lite-1.pngKnut Andreas Orgland Lid, fungerende generalsekretær i Caritas Norge.

– Caritas arbeider for å sikre rohigyaene mat og beskyttelse. Vi har til nå hjulpet over 70 000 av flyktningene i Bangladesh. Mange av dem er skadet og traumatiserte, et flertall av flyktningene er små barn, gravide eller ammende kvinner. Alle trenger desperat mat, husly, tepper, rent vann, sanitæranlegg og helsehjelp, sier Knut Andreas O. Lid, fungerende generalsekretær i Caritas Norge.

 

Lysaksjon på Facebook

Caritas Norge vil rette oppmerksomheten mot den humanitære krisen gjennom en lysaksjon på Facebook. Du kan vise din støtte ved å tenne et lys på Facebook, eller hjemme hos deg selv.  På Facebook finner du et lys til profilbildet ditt ved å trykke på oppdater profilbilde – legge til ramme- og søke Caritas Norge. Rammen blir liggende på bildet i en uke.

Se Caritas Facebookside

 

Innsamling

Penger til nødhjelp vil bli samlet inn blant annet gjennom en SMS-aksjon. Hvis du ikke mottar SMS fra oss, kan du gi støtte til mat og beskyttelse til rohingyaene ved å sende SMS med kodeord FOOD til 2160 (250 kr) eller vippse til nummer 12135.  Merk betalingen FOOD.

Se også Caritas egen giverside

 

Paven møter flyktningene

På sitt besøk i Asia, møter Pave Frans en gruppe rohingyaer i hovedstaden i  Bangladesh, byen Dhaka. Paven har tidligere erklært sin støtte til rohingyaene. Pave Frans kommer til landet fra Myanmar der han har møtt regjeringsleder Aung San Suu Kyi og representanter fra militæret og sivilsamfunnet, samt religiøse ledere.

Myanmarske regjeringsstyrker og væpnede buddhistiske grupper anklages for massive overgrep mot den muslimske rohingya-minoriteten i delstaten Rakhine. FN har beskrevet situasjonen som etnisk rensing.

Både i Myanmar og i Bangladesh gjør Caritas-nettverket det vi kan for å hjelpe. Ditt bidrag redder liv.