Jan E. Hansens Roma: Fontana di Trevi

 

I desember 2017 vandret katolsk.no i Roma sammen med forfatter og redaktør Jan E. Hansen. I romjulen deler han sin kunnskap samt talte og skrevne formidlingskunst med oss i fire videoepisoder og én kommentar. Bli med oss på en reise til Byen i verden og verden i Byen.

 

Del III: Fontana di Trevi

 

”Vi kan høre Fontana di Trevi før vi ser den. Lyden av rennende vann forplanter seg rundt hjørnene, ikke minst om natten når det er tilnærmet folketomt i gatene”, skriver Jan E. Hansen i boken ”Roma – 42 steder som skapte historie”. I denne videoen tar Roma-kjenneren og forfatteren deg med bak fasaden av den verdenskjente og imponerende fontenen: Hvorfor ble den bygget? Hva forestiller og symboliserer den? Hvilken historie forteller verdens mest berømte fontene til oss? Hør og se Jan E. Hansen fascinerende beretning om den fossende prydelsen av sideveggen i Palazzo Poli i Roma.

Jan E. Hansen var journalist og redaktør i Frisprog fra 1976 til 1980 og journalist i Morgenbladet fra 1980 til 1984.  Fra 1984 til 2004 var Hansen blant annet journalist, teaterkritiker og kulturredaktør i Aftenposten. Han har skrevet, redigert og vært medforfatter av 18 bøker. Siden 2004 har han bodd i Roma. Riksmålsforbundet tildelte ham Gullpennen i 2000 og Hansen ble utnevnt til Ridder av Den italienske republikk i 2006.

 

Se de andre episodene og les Jan E. Hansens Roma-kommentar

 

 

Kjøp boken ”Roma – 42 steder som skapte historie” hos St. Olav bokhandel. 340.jpg