Ny journalist i OKB

Czytaj po polsku

 

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på journalistjobben i Oslo katolske bispedømme og arbeide med bedret kommunikasjon med polske katolikker i Norge, sier Marta Tomczyk-Maryon, OKBs nyansatte polsk-norske journalist.

Hun startet i jobben 1. desember og skal blant annet følge opp rapporten om bedret kommunikasjon med polske katolikker, som et utvalg under ledelse av Marta Bivand Erdal overleverte biskopen tidligere i år.

 

Kraków

Marta Tomczyk-Maryon er fra Kraków i Polen og har bakgrunn som journalist og lærer for minoritetsspråklige barn. Hun har doktorgrad i litteratur fra Det jagellonske universitet i Kraków og underviste i årene 2000-2005 ved Pavens høyskole i samme by. Hun har også vært ansvarlig redaktør i det katolske forlaget i Kraków.

Marta kom til Norge i 2010, er gift og har ett barn. Hun skriver en egen blogg om skandinavisk barnelitteratur. Hun er forfatter av dikt, krim- og barnebøker. Hun snakker norsk, polsk og engelsk.

– Jeg er svært glad for at Marta begynner hos oss. Hun vil styrke kommunikasjonsavdelingen, ikke minst vår dialog og formidling til alle de polske katolikkene i Norge, sier kommunikasjonssjef Hans Rossiné.

 

Har du tips til Marta, kan du sende henne en mail: marta.tomczyk-maryon@katolsk.no