Polske nyheter på katolsk.no

 

 IMG_6708.jpg

KATOLSK PÅ POLSK:  OKBs nye journalist Marta Tomczyk-Maryon vil lage saker om kirkelige anliggender, tro og det norske samfunn på polsk, slik at vi kommuniserer bedre med katolikker fra Polen i Norge.   

 

 

Fra nå av vil du finne nyheter på polsk under tittelen Informator her på katolsk.no. – Informator er digitalisert for å nå ut til flere raskere, sier kommunikasjonssjef i OKB Hans Rossiné.

 

Tekst og foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

Både på katolsk.no’s forside og i nyhetsmenyen (www.katolsk.no/nyheter) vil du lett kunne finne og lese artikler på polsk under tittelen Informator.

– Dette er nok et konkret uttrykk for at vi ønsker å ta polske katolikker i Norge sine behov på alvor, sier Rossiné (bildet under). image.jpg

En arbeidsgruppe som skulle foreslå tiltak for å bedre kommunikasjon mellom Kirken og polsktalende katolikker i Norge, overleverte sin rapport til biskop Eidsvig onsdag 21. juni.

– Gruppen gjorde et viktig arbeid og ble lyttet til, sier Rossiné.

1. desember tiltrådte også Marta Tomczyk-Maryon som journalist i katolsk.no. Hun er fra Kraków i Polen og har bakgrunn som journalist og lærer for minoritetsspråklige barn. Hun har doktorgrad i litteratur fra Det jagellonske universitet i Kraków og underviste i årene 2000-2005 ved Pavens høyskole i samme by.

– Marta vil styrke kommunikasjonsavdelingen, ikke minst vår dialog og formidling til alle de polske katolikkene i Norge, sier kommunikasjonssjef Hans Rossiné.

 

Send oss tips!

Katolsk.no’s oppgave er å presentere hele det katolske Norge – i alle dets fasetter: Det betyr alt fra artikler om teologi, liturgi, kunst og kultur til pastorale saker og artikler om kirkens indre, organisatoriske anliggender:

– Polen er det landet flest katolikker i Norge idag er født i. Det har konsekvenser for hvordan Kirken kommuniserer: Vi må rett og slett lage flere saker om polske forhold, om norske forhold, om tro, tradisjoner og spiritualitet, som kan leses av polakker – fordi vi skriver dem på polsk, sier Rossiné.

Dét er Marta Tomczyk-Maryon enig i:

– Jeg ønsker å lage saker som polakker i Norge er interessert i, som er til nytte eller glede for dem. Det kan handle om å oversette saker fra norsk til polsk, men først og fremst om å skrive egne polske saker. Jeg vil derfor oppfordre alle polakker i Norge til å ta kontakt med meg og tipse med om saker som vi bør ta opp. Du når meg på Marta.Tomczyk-Maryon@katolsk.no. Du kan også henvende deg til tips@katolsk.no.

Alle polske nyheter vil du fra og med i dag finne i høyrespalten på forsiden til katolsk.no eller på nyhetssiden under tittelen ”Informator”. 

 

Les saken på polsk.