Stopp hatet

Kardinal Tagle.jpg

OPPFORDRET TIL FRED: Kardinal Luis Antonio Tagle forretter den tradisjonelle “Misa de Gallo” i Manila katedralen, 16. desember, 2017.

Kardinal Luis Antonio Tagle oppfordret til å gjøre slutt på stridigheter og diskriminering av mennesker fra andre kulturer og trosretninger, da han feiret den første av ni morgenmesser som innleder julefeiringen på Filippinene.

 

Ifølge CBCPNews fokuserte kardinalen i sin preken i katedralen i Manila på å overkomme splittelse, og spisset ordene mot de anti-muslimske holdningene nøret opp av den nylige krisen i Malawi.

 

Riv ned stengsler

Han sa at filippinere må rive ned stengslene som hindrer fred, og understreket at de kristne må se med håp mot enhet, ikke på stridighet og splittelse. «La oss bygge relasjoner som knuser muren som splitter  og ofte leder til vold og likegyldighet,» sa kardinal Tagle, som også leder Caritas Internationalis med sete i Roma.

 

«La oss korrigere vår tendens til å diskriminere andre som skiller seg fra oss. Jeg håper forholdet mellom oss kristne og våre muslimske brødre og søstre vil forbedre seg,» sa han. Katolikker strømmet til kirkene rundt om i landet på lørdag, for å feire den tradisjonelle Misa de Gallo som betyr «Hanens messe» – midnattsmesse på spansk. Lokalt kalles disse messene «Simbang Gabi“ som betyr «nattmesse» på tagalog. Disse messene feires før soloppgang i ni dager før jul.

 

Vitne om Jesus

Tusenvis av katolikker fylte katedralen i Manila for å feire messen som ble introdusert av spanske munker på 1600-tallet.

Kardinal Tagle sa videre til kirkegjengerne at det landet trenger i dag er «å vitne om Jesus.».

Det betyr at kristne, ifølge Kardinal Tagle, er kallet til å etterligne Jesus i sitt daglige liv og til å lede andre, spesielt de fattige og forsømte, direkte til ham.

 

Forsoning

Nå er tiden kommet for at flere mennesker skal vitne om Guds kjærlighet som favner hele menneskeheten, la erkebiskopen av Manila til.

«Og en måte å vitne om Jesus på, er gjennom forsoning og enhet, ved å imøtegå misforståelse og individualisme som i blant leder til vold», sa kardinalen.

 

CBCPNews