Pave Frans til Chile og Peru

 

 

PAVENS BUDSKAP: Før sin apostoliske reise til Chile og Peru, har pave Frans sendt et videobudskap til befolkningen i de to landene. 

 

Fra den 15. til den 21. januar besøker pave Frans Chile og Peru. Dette blir pavens sjette Latinamerika-reise.

 

Under sitt ukelange besøk til Chile og Peru vil pave Frans møte representanter for urbefolkningene. Paven har bedt om å få samtale med representanter fra Araukanienregionen i Temuco syd i Chile, samt å få møte personer fra urbefolkningen i Puerto Maldonado i det peruvianske Amazonasområdet.

 

Lytter til folket

Pave Frans ønsker å høre om det lokale livet blant urbefolkningene rett fra kildene, heter det i en melding fra Vatikanets pressetjeneste Fides.

Araukanien i Chile utgjør kjerneområdet til rundt 1,7 millioner mapucher. Urbefolkningen i Chile og Argentina kjemper ennå i dag for sin kulturelle identitet og sin rett til jord og land. I tidligere år har det vært voldsomme konflikter om bruken av deres områder for jord- og skogbruk.

 

Middag med urbefolkningen

En lignende situasjon råder i Peru. Der trues den delvis isolerte urbefolkningen i Amazonasområdet av mineralutvinning og hogst av edeltre. Ifølge nyhetsbyrået Fides, skal ni representanter for Amazonasbefolkningen samtale med paven under en privat middag.

Videre er det planlagt et møte med 3 500 personer fra urbefolkningene på sportsarenaen Coliseo de Dios i Puerto Maldanado. Møtet skjer med tanke på en internasjonal bispesynode om Amazonas, som pave Frans har kalt til i 2019.

 
Argentina venter

Dette blir altså pavens sjette Latinamerikareise. I 2013 reiste han til Verdensungdomsdagen i Brasil. I 2015 besøkte han Ecuador, Bolivia og Paraguay, og under en annen reise også Cuba. I 2016 var han i Mexic og i september 2017 i Colombia. Hans hjemland Argentina venter fremdeles på et besøk fra paven. (Kathpress)

 

Her finner du en svensk oversettelse av pavens reisebudskap.