Ledig stilling som seniorkonsulent i Caritas

Caritas logoCaritas Norge  er Den katolske Kirkes hjelpeorganisasjon. Caritas er et av verdens største humanitære nettverk, med 165 medlemsorganisasjoner etablert i 200 land og territorier. Internasjonalt arbeider vi med utviklingsprosjekter innen matsikkerhet, utdanning og nødhjelp. I Norge fokuserer organisasjonen spesielt på integreringsarbeid rettet mot innvandrerbefolkningen. For mer informasjon; www.caritas.no

 

Rådgiver/seniorkonsulent matsikkerhet

Om stillingen
Stillingen har ansvar for den faglige oppfølgingen av utviklingsprosjekter i de land som tillegges stillingen. I tillegg ligger ansvar for Caritas' faglige utvikling innenfor matsikkerhet/landbruk til stillingen. Stillingen rapporterer til leder for utenlands.


Stillingen er er vikariat (foreldrepermisjon) i ett år.

Arbeidsoppgaver

 • Ansvar for Caritas’ faglig utvikling innenfor matsikkerhet og landbruk. Dette innebærer tett oppfølging av partnernes metoder innenfor matsikkerhet/landbruk, samt kapasitetsbygging av partnere. Videre utgjør policy utvikling og å bidra til debatt om viktige spørsmål innen matsikkerhet i media og gjennom møter og konferanser en viktig del av stillingen. 
 • Ansvar for å følge opp og videreutvikle eksisterende prosjekter og tilrettelegge for opprettelse av nye prosjekter i de land/programmer som tillegges stillingen. Dette innebærer hovedansvar for utarbeidelse av søknader, rapportering og budsjettoppfølging, samt kvalitetssikring av partners implementering av prosjekter og påse at det skjer i henhold til inngåtte avtaler. Utstrakt reising må påregnes.

 Vi ønsker en person med følgende kvalifikasjoner og kvaliteter:

 • Høyere utdannelse (min. mastergradsnivå) innen fagområdene matsikkerhet/bioøkonomi/agronomi, alternativt samfunnsvitenskapelig utdannelse med en sammensetning som også inkluderer disse fagområdene.
 • Minst fem års erfaring fra arbeid med internasjonale matsikkerhetsspørsmål/forskning og god forståelse for forholdet mellom klimapolitikk og utviklingspolitikk
 • Erfaring fra arbeid i/med relevante FN organisasjoner vil vektlegges
 • Beherske engelsk og fransk på et høyt faglig nivå
 • Strukturert, detaljorientert og kvalitetsbevisst
 • Personlig egnethet vil bli vektlagt 

Vi tilbyr

 • Varierte arbeidsoppgaver i et av verdens største humanitære nettverk
 • Gode utviklingsmuligheter i en spennende bransje
 • Gode pensjonsordninger, inkludert AFP
 • Lønn etter avtale

For mer informasjon om stillingen, kontakt: 
Utenlandsleder - Sørheim Marit, Mobil: 900 67 826

Søknadsfrist: 20. mars 2018