Nytt nummer av St. Olav kirkeblad er ute

 

Nonner2.jpg

FAST PLASS: Søster Andrea (89) på sin faste plass i Vor Frue Hospitals kapell. Hit gikk hun daglig for å be og meditere, mens hun arbeidet som sykepleier ved katolske Vor Frue Hospital. For første gang siden slutten av 1970-tallet er hun tilbake på det som engang var hennes arbeidsplass. Du kan lese mer om kapellet og dets historie i St. Olav kirkeblad.  Foto: Kristin Svorte

 

Få St. Olav kirkeblad gratis i postkassen

  • St. Olav kirkeblad kan du lese gratis og digitalt på katolsk.no, bare klikk HER. 
  • Du kan også tegne gratis abonnement på papirutgaven ved å fylle ut skjemaet HER

 

IMG_8685.jpg

St. Olav kirkeblad nr. 1 2018 er nå sendt ut til abonnentene og gjøres idag tilgjengelig også digitalt. Klikker du HER, kan du lese bladet på alle digitale plattformer, hvor du enn måtte befinne deg og når det måtte passe deg. 

 

Bladet for (katolsk) Tro, Innsikt, Utsyn og Håp spenner også denne gang over en rekke aktuelle tema, fra intervju med pater Myron og hans kone Oksana (Se bladets forside til høyre.) via den katolske profil om Edith Stein til den bredt anlagte reportasjen fra kapellet i Vor Frue Hospital, en glemt katolsk skatt midt i Oslo-sentrum. 

 
Les nye serier

Bladet byr dessuten på hele tre nye serier: 1. Riksantikvaren presenterer i utgavene fremover norske katolske kirkeskatter. Første del av serien tar for seg en kalvariegruppe fra Urnes Stavkirke. Hvis du er i tvil om hva en kalvariegruppe er, les artikkelen! 2. Kunsthistoriker Therese Sjøvoll tar for seg katolsk kunst, denne gang Caravaggios "Paulus' omvendelse" i Cerasi-kapellet, Roma. 3. I Min menighet, en ny serie som presenterer landets katolske menigheter, besøker St. Olav kirkeblad pater Ole Martin Stamnestrø i Vår Frue menighet, Ålesund. 

 

The_Last_Supper.jpg

SKJÆRTORSDAG: I denne utgaven av St. Olav kirkeblad kan du lese artikkelen Påskens hellige triduum av diakon Josef Ottersen. Artikkelen er illustrert blant annet med Pascal Dagnan-Bouverets "Siste måltid". 

 
Påskelesning

Diakon Josef Ottersen har skrevet om Påskens hellige triduum og Hvorfor feirer vi skjærtorsdag, langfredag og påskedag? Du blir invitert med i påskens mysterium og de hendelser og handlinger som tilsammen utgjør kirkeårets akse. Vi byr på lettere påskestoff med 40 katolske påskenøtter og oppskriften til et godt påskemåltid: braisert lammeskank.

 

"Som kirke må vi være tolerante og tydelige. Vi må ta del i diskusjonene i vår samtid." 

Heiner Kock, Berlins erkebiskop 
 
Meninger om tro og kirke

Meninger og refleksjon finner du også i denne utgaven. I bladets leder minner redaktør Nils Heyerdahl oss på at påskens kjerne er oppstandelse og liv. Han tar til orde for at tiden er kommet for å lege sårene som medlemsregistreringssaken har påført Kirken i Norge. Profilert journalist og katolikk Gerhard Helskog skriver om "TV og katedral", mens Georg Fr. Rieber-Mohn tar for seg "Luthers feiltrinn og fortjeneste". I intervjus form uttrykker også Heiner Kock, Berlins erkebiskop, tydelige meninger om hva Kirken bør være og gjøre: – Som kirke må vi være tolerante og tydelige. Vi må ta del i diskusjonene i vår samtid, formaner erkebiskopen. Du kan også sette deg bedre inn i tankene til legen Katarzyna Jachimowicz. Hun ble sagt opp av Sauherad kommune i 2015, fordi hun tok samvittighetsforbehold i utøvelsen av sin legegjerning. – Hvis du virkelig tror på Gud, må du leve som en sann kristen, resonnerer Jachimowicz.

 

Tegn abonnement på St. Olav kirkeblad

  • St. Olav kirkeblad kan du lese gratis og digitalt på katolsk.no, bare klikk HER. 
  • Du kan også tegne gratis abonnement på papirutgaven ved å fylle ut skjemaet HER