Ordfører vil ha Kristus-løve ut av kommunevåpen

 

Når Kristiansand slår seg sammen med nabokommunene, bør det kristne symbolet løven ut av kommunevåpenet, mener Songdalen-ordfører Johnny Greibesland (Sp). (Se bilde av kommunevåpenet under.) 

 

Kristiansand_komm.svg.png

Kristiansand, Søgne og Songdalen kommune skal slå seg sammen til en ny storkommune og må bli enige om et felles kommunevåpen. Debatten ser allerede ut til å bli betent.

I dag pryder en løve med en øks det snart 400 år gamle kommunevåpenet til Kristiansand, noe Greibesland ikke er en sterk tilhenger av, ifølge Fædrelandsvennen. Løven symboliserer nemlig Kristus.

– I dagens samfunn passer det seg ikke med religiøse symbol. Dette symboliserer Kristus, og løven har alle fire labbene på øksen. Det forbindes med makt og gjerne at man vil bruke vold for å få det gjennom. Man må i hvert fall få bort løven. Ikke ligner den mye på en løve heller, sier Greibesland.

Han mener løven heller ser ut som en ulv.

– Og det kan vi i hvert fall ikke ha, sier Senterparti-ordføreren.

Han får ikke støtte fra Kristiansand.

– Det er bra med symboler, også de kristne. Det reflekterer vår historie. Og dagens kommunevåpen reflekterer ikke bare Kristiansands historie, men hele regionens historie, sier varaordfører Tove Welle Haugland (KrF) i Kristiansand til avisa.

(©NTB)