Paven til Verdensmøtet for familier i Dublin

 

 

tcf50096.jpg

TREKKER FOLK: Her leder pave Frans messen i Ecatepec, Mexico, 14. februar 2016. Nå er en halv million billetter solgt til messen i Dublin 26. august 2018. Foto: REUTERS / Osservatore Romano  

 

Alle pavelige tilstelninger er utsolgt allerede seks uker før Verdensmøtet for familier i Dublin.

 

Tekst: Susy Hodges, Vatican News
 

Årets arrangører forteller at spenningen stiger foran pave Frans’ besøk til møtet og at alle billetter nå er solgt, inkludert billettene til pavens avsluttende messe i Dublins Phoenix Park.

Brenda Drumm, Verdensmøtet for familiers kommunikasjonsdirektør, sier at for mange katolikker er pave Frans blitt «familiens pave». Dette er en del av forklaringen på at samtlige billetter er solgt ut mange uker i forveien.  

Drumm forteller at «forventningene og spenningen øker» i Dublin foran den store seksdagerssamlingen, som varer fra 21. til 26. august.  Det har gradvis bygget seg opp et veldig momentum foran årets møte, og dette ble ikke noe mindre etter at pave Frans annonserte sin deltagelse 25. og 26. august.

 

Familiens pave

Drumm mener at mange katolikker liker hva paven sier om familierelaterte tema, og at hans budskap får gehør hos dem, enten de er unge eller gamle:

– Jeg tror det er derfor han er blitt «familiens pave», de liker stilen hans – og budskapet, sier Drumm.

 

Forstår familielivet

Drumm sier at irene også ser og setter pris på at pave Frans har en klar forståelse av familielivets dagligdagse realiteter, med sine opp- og nedturer:

– Han skjønner seg på familielivet, gledene, men også utfordringene – han vet at tallerkenene av og til kan fly og at barn også kan være slitsomme ... , sier hun.

Et annet stort pluss i folks øyne er at pave Frans «taler familienes og livsvernets sak». Drumm beskriver hvordan unge irer blir inspirert av pavens budskap om sosial rettferdighet «slik som å bry seg om migranter og vårt felles miljø», sier hun.

 

Les mer