Internasjonalt ministranttreff på Petersplassen

td0de14b.jpg 

60 000 MINISTRANTER: Pave Frans ønsket 60 000 ministranter fra 18 nasjoner velkommen på Petersplassen 31. juli. Ministrantene var samlet for å møte pave Frans i anledning den tolvte internasjonale pilegrimsreisen for ministranter. Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix. 

 

Onsdag 31. juli hadde pave Frans en helt spesiell audiens med 60 000 ministranter fra 18 nasjoner på Petersplassen.

 

Det var en glad og livlig gjeng, fra 13 til 23 år, som var samlet på Petersplassen for å møte pave Frans, i anledning den tolvte internasjonale pilegrimsreisen for minestranter, som blir holdt fra 28. juli til 4. august i Roma, skriver Zenit.org.

Organisator for pilegrimsreisen er Coetus Internationalis Ministrantium (C.I.M.), som er en internasjonal organisasjon for ministranter. De inviterer til denne internasjonale pilegrimsturen hvert fjerde eller femte år. 

 

Stort oppmøte i varmt vær

Pave Frans ønsket de unge velkommen, og sa at han beundret dem for oppmøte, selv i det varme været. Det var godt over 30 grader på Petersplassen.  

"Jeg er glad for å se at det er mange som har kommet hit til Petersplassen, utsmykket med fargerike bannere. Takk for at dere gir meg deres bevis på deres pilegrimsreise. Jeg er en pilegrim, med dere. Dere kommer fra land over hele verden, men her er vi forent av vår tro på Jesus Kristus.", sa Den hellige far til de unge pilegrimene.

Under møtet svarte pave Frans på spørsmål presentert av fem ministranter fra Luxembourg, Portugal, Antigua og Barbuda, Tyskland og Serbia. 

(Zenit.org)