Krever oppklaring av voldsdåd i Peru

Father Carlos Riudavets Montes.jpeg

PRESTEDRAP: Spansk jesuittprest, p. Carlos Riudavets Montes, ble funnet knivstukket og død på en skole han drev i Peru. Foto: Vatican News

 

Den peruvianske kardinalen Juan Luis Cipriani krever at myndighetene i landet oppklarer rovmordet på jesuittpresten p. Carlos Riudavets Montes.

 

Den 73-årige ordensbroren og jesuitten, p. Riudavets, hadde i mer enn 40 år arbeidet med og engasjert seg for skolegang og utdanning for urbefolkningen i Perus Amazonasregion. Sist fredag morgen ble han funnet drept i skolekjøkkenet i den skolen han drev i det avsidesliggende Yamakentsa-distriktet i Amazonasprovinsen Bagua. Hendene var bundet og kroppen var påført flere knivstikk. Det var skolens kokk som fant ham, melder kathpress og Vatican News.

 

Kraftig fordømt

Ifølge Gumercinda Diure, skoledirektør i Amazonasregionen, virker det ikke som drapet var en følge av et innbrudd, siden ingenting var stjålet.

Ugjerningen er kraftig fordømt både av de peruvianske jesuittene og av Perus bispekonferanse. «Omstendighetene rundt udåden nå bli oppklart», krevde kardinal Cipriani i en radiosending i helgen.

 

Bekymret

P. Victor Hugo Miranda, talsperson for jesuittene i Peru, sier til Vatican News at de er sterkt bekymret over det som er skjedd og de venter nå mer informasjon fra myndighetene.

Udåden har vakt sterke reaksjoner i regionen hvor p. Riudavets formidlet evangeliet og virket for urbefolkningens beste i 40 år. Han kom opprinnelig fra Spania. Ifølge ubekreftede meldinger i den italienske avisen La República skal en av p. Riudavets tidligere elever være mistenkt for drapet.

(kathpress/Vatican News)