– Hun er en gave fra Gud til oss alle

 

Den hellige Thereses besøk i England

_46484552_relicscasketatrest.jpg

I YORK MINSTER: Da Den hellige Therese besøkte York-katedralen i 2009 strømmet tusenvis av pilegrimer, fra forskjellige kristne tradisjoner, til relikvariet for å be om hennes forbønn. Kirken var åpen 18 timer i strekk – og gjennom hele natten. Foto: BBC  

 

 

Den hellige Therese av Lisieux besøkte England i 2009. Anglikanske York Minster var ett av stoppestedene på relikvievalfarten.

– Jeg er svært glad for at relikviene av den hellige Therese, «den lille blomst», kommer til vår katedral på forespørsel fra Den katolske bispekonferansen. Hun er en gave fra Gud til oss alle, og dette besøket er en sjanse for forskjellige kristne tradisjoner til å be for enhet og å fornye vår tro og kjærlighet, sa Keith Jones, York-katedralens domprost, før besøket. 

Den storslåtte katedralen ble bygget av Henrik III i 1220, og var det eneste anglikanske stoppestedet på den hellige Thereses relikvievalfart til Enland i 2009. 

– York-katedralen er kristendommens vugge i Nord-England. Vi tror at dette er en måte å samle kristne fra alle miljøer på, rett og slett for å være sammen nær et hellig liv, sa domprost Jones.  

 

Les mer