Panama er stolt vertskap for Verdensungdomsdagene

IMG_2372.JPG

STOLT VERTSLAND: Det betyr mye for Panama og den panamanske regjeringen at Verdensungdomsdagene holdes i landet, sa Panamas ambassadør, Jaime Ortega Cucalón (t.v.), her i samtale med tursjef Stephen Trotter under forberedelseshelgen på Mariaholm. Foto: Ivan Vu

 

Under forberedelseshelgen til Verdensungdomsdagene på Mariaholm kom Panamas ambassadør til Norge Jaime Ortega Cucalón på besøk for å møte de norske pilegrimene.

 

Ambassadøren ga de norske pilegrimene en god innføring i landets historie, folk, natur, dyreliv og noen av de mest kjente stedene å besøke, slik som for eksempel Panama kanalen. 35 prosent av Panama regnes som naturreservat, så de har et rikt plante-, fugle- og dyreliv. Pilegrimene fikk også forklart hva de kan forvente når de møter det panamanske folk.   

– Vi er et folk med mye hjerterom, og dere kommer til å bli møtt med åpne armer, sa ambassadør Jaime Cucalón.


Se hele intervjuet med ambassadør Jaime Ortega Cucalón:

 

Drøm blir virkelighet

Han forklarte også hvor mye det betyr for landet at kommende års Verdensungdomsdager arrangeres i Panama by. 

– At Verdensungdomdagene arrangeres i Panama, er som en drøm som blir virkelighet for den panamanske regjeringen, og spesielt for vår president Juan Carlos Varela, som er aktiv troende katolikk. Det betyr mye for Panama, og Panama by, der Verdensungdomsdagene skal arrangeres. Hva mer kan man be om når man får besøk av paven?!

 

Panamanske ungdommer

Vi fikk også spurt om hvordan situasjonen er for panamanske ungdommer.

Ambassadøren svarte ganske enkelt at panamanske ungdom ikke er annerledes enn for eksempel norske ungdom.

Ambassadøren understreket viktigheten av at familien burde ha et tett bånd til Kirken på grunn av de sekulære strømningene som preger verden stadig mer. Han uttrykte ønske om at unge får vokse opp i troen. 

 

Gruppebilde ambassadør.JPG

NORSKE PILEGRIMER: Rundt førti norske deltagere skal legge ut på pilegrimstur til Costa Rica og Panama i forbindelse med Verdensungdomsdagene 2019. Foto: Ivan Vu

 

Den panamanske ambassadøren avsluttet med følgende ord til de norske pilegrimene: "Jeg kan garantere at dere kommer til å få et flott opphold!"

Da er det bare å glede seg!

 

Les mer: