Biskop Eidsvig i rekviemmessen: – Vi ber i håpet om at terrorens ofre nå feirer sitt nye liv for Guds åsyn

 

Biskop Bernt I. Eidsvigs velkomstord til 700  fremmøtte i Bredtvet kirke 

Rekviemmesse12.jpg

HILSER FORSAMLINGEN: Biskop Bernt I. Eidsvig var rekviemmessens hovedcelebrant. Han ønsket kongen, statministeren og forsamlingen velkommen med ved å be for Sri Lanka: – Vi ber i håpet om at voldsmenn og fanatikere må omvende seg fra sin ondskap. Foto: Kristin Svorte 

 

Rekviemmesse2.jpgDeres Majestet, Statsminister, Deres Eksellense Sri Lankas ambassadør, Canadas ambassadør, geistlige og religiøse ledere, brødre og søstre som er i sorg – særlig dere som har mistet en slektning, nabo eller venn i terroren påskedag,

for bare noen få uker siden var vi samlet til fredagsbønnen i Islamic Culture Centre, i sorg over de tallrike ofrene for anslaget mot en moské i Christchurch, New Zealand. Vårt motto var #tryggibønn. Den foreløbige fasit viser at ingen kan føle seg trygg i et gudshus så lenge religiøst eller etnisk hat har makt over hjertene.

 

Første påskedag morgen var katolikker i to kirker og baptister i en tredje samlet for å feire Herrens oppstandelse da bomber gikk av, og drepte og såret flere hundre personer. Samtidig ble uskyldige mennesker i fire hoteller vilkårlig angrepet; også der ble mange drept og skadet. De endelige tall kjenner vi ennå ikke.

 

Det er for å be for alle disse vi er samlet for å feire sjelemessen, fredag i påskeoktaven, i strid med alle liturgiske regler. Vi vet vi ikke har noen annen tilflukt enn den vi finner hos Gud.

 

Som kristne tror vi på livets seier over døden; vi tror på de dødes oppstandelse til det evige liv. Vi ber i håpet om at terrorens ofre nå feirer sitt nye liv for Guds åsyn. Vi ber i håpet om at voldsmenn og fanatikere må omvende seg fra sin ondskap. Vi ber for Sri Lankas hardt prøvede folk at de – og vi og alle mennesker – må være trygge når vi ber. Dette bispedømmet vil støtte det norske Caritas’ viktige fredsarbeide på Sri Lanka med bønn og økonomiske midler.

 

+Bernt Eidsvig

Oslo,  26. april 2019

 

 

Les mer