Biskop Bernt I. Eidsvig i polsk fermingsmesse

 

BESØKTE POLEN: Biskop Bernt I. Eidsvig deltok mandag 6. mai i feiringen av fermingsmesse i den polske menigheten Najświętszego Serca Pana Jezusa.  

 

– Hvis jeg hadde visst at jeg skulle bli biskop av Oslo, ville jeg lære polsk for lenge siden, sa biskop Eidsvig under et todagersbesøk til Polen.

 

Tekst: Marta Tomczyk-Maryon
Foto: Sr. Natalia Śliwińska

 

Biskop Bernt I. Eidsvig har avlagt Polen et kort besøk. Mandag 6. mai gav biskop Bernt I. Eidsvig og den polske erkebiskop Wiktor Skworc fermingens sakrament til konfirmantene i den polske byen Jastrzębie-Zdrój.

Liturgien ble feiret på flere språk.

Biskop Eidsvig snakket med polsk ungdom på engelsk og under seremonien uttalte han en setning som sikkert vil vinne polakkenes hjerte, særlig hos dem som bor i Norge:

– Hvis jeg hadde visst at jeg skulle bli biskop av Oslo, ville jeg lære polsk for lenge siden, sa biskop Eidsvig, og kommenterte at hele tre søndagsmesser i St. Olav domkirke, Oslo, er på polsk.

– En vesentlig del av de troende i mitt bispedømme er polakker. 

De troende i Jastrzębie-Zdrój tok imot biskopen varmt og hjertelig.

– Sognet fikk beskjed om biskopens besøk for seks dager siden, konfirmantene enda senere. Vi ble overrasket, men det var en veldig god og interessant opplevelse, sier p. Adam Słota 

Biskop Eidsvig besøkte også Katowice og Krakow. 

 

Se bilder av fermingsmesse i menigheten Najświętszego Serca Pana Jezusa i Jastrzębie-Zdroj i Polen