Biskop Bürcher til Chur

PBuercher.jpg

ROSENKRANS FOR FRED: Pave Frans har flere ganger uttrykt et ønske om at de unge må be for fred. Som svar på pavens ønske fikk alle deltagere under verdensungdomsdagene utdelt en rosenkrans laget i Betlehem. Biskop Peter Bürcher var en initiativtaker til prosjektet. Nå er han utnevnt til apostolisk administrator i Chur. 

 

Peter Bürcher, biskop emeritus av Reykjavik på Island, er av pave Frans utnevnt til apostolisk administrator i bispedømmet Chur i Sveits.

  

Bürcher ble innsatt som biskop på Island i Landakotskirkja (Dómkirkja Krists konungs) den 15. desember 2007 og tjente som biskop i åtte år, til oktober 2015 da David Tencer ble ordinert til ny biskop. Bürcher ble tvunget til å forlate Island etter å ha pådratt seg en kraftig lungebetennelse.

«Overrasket»

I en uttalelse mandag denne uken sier Bürcher (73) at utnevnelsen kom som en «fullstendig overraskelse». Han hadde håpet at han i hans alder kunne få hvilt litt, men «paven hadde åpenbart andre planer». Det er ventet at Bürchers interimperiode i Chur, hvor han har en biskops alle rettigheter og plikter, vil vare i et par måneder.

Bürcher etterfølger Vitus Huonder (77) som etter 12 år som biskop, er innvilget avskjed. Hounder har vært ansett som en kontroversiell biskop etter flere omstridte medieoppslag og etter å ha havnet på kollisjonskurs med en gruppe legfolk.

Bispedømmet Chur ligger øst i Sveits og innbefatter Sveits mest folkerike kanton, Zürich. (Katholisches Medienzentrum)

Bürcher ble bispeviet 2. februar 1994 til titularbiskop av Maximiana i Byzcena, i praksis auxiliar (assisterende biskop) i Lausanne, Genève og Fribourg.