Velkommen til boklansering: Ny bok om klosteret på Hovedøya, Oslofjorden

 

Lørdag 15. juni kl. 13.00 på Oslo Bymuseum, Frogner Hovedgård

IMG_4453.jpeg

AKTUELL MED BOK: Forfatter, idéhistoriker og tidl. sogneprest i Oslo domkirke Karl Gervin er nå ute med bok om munkene på Hovedøya på St. Olav forlag. Lansering skjer på Frogner Hovedgård  Lørdag 15. juni kl. 13.00. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen 

 

St. Olav forlag inviterer til lansering av «En dag i Herrens forgårder: Med munkene på Hovedøya 1. august 1197» i ballsalen på vakre Frogner Hovedgård – som i middelalderen var cisterciensermunkene på Hovedøyas eiendom!

 

sx861c28.jpg Det blir anledning til å kjøpe boken i museumsbutikken på Frogner Hovedgård (bilde t.h., foto:Foto: Berit Roald / SCANPIX). Museumscaféen er åpen fra kl 11, så også Bymuseet, så hvorfor ikke ta en liten museumsrunde og en kaffekopp i forkant av lanseringen? Er været fint, anbefales ikke minst en sommervandring i Frognerparken – både før og etter! Dessuten vanker det en cisterciensisk «goodie bag» til alle som kommer for å feire utgivelsen!

 
Disse kommer

Karl Gervin: forfatter, kjenner av cisterciensisk historie og seniorprest i Den norske kirke. Han presenterer sin ferske bok og forteller om Hovedøya-munkenes daglige liv og virke anno Domini 1197. Hva inspirerte brødrene som holdt til her? Hvordan fylte de døgnets timer? Hvorfor gikk de i kirken midt på natten, – og hva gjorde de der så lenge hver dag? Hvilke regler skulle de følge resten av døgnet, – hvordan brukte de alle rommene i klosteret? Hva spiste de, hva levde de av? Når og hvorfor forsvant de fra øya midt i Oslofjorden?

Sr. Anne Elizabeth Sweet: cisterciensernonne fra Tautra Mariakloster i Trøndelag. Hun reflekterer over hvordan cisterciensisk liv og spiritualitet kan være aktuelt i dag. Og vi har spurt henne: Ligner Hovedøya-munkenes asketiske middelalderklosterliv på dagens monastiske liv på Tautra og Munkeby?

Lars Emil Hansen: Direktøren for Oslo Museum hilser forsamlingen.

En gruppe fra Consortium Vocale: Mannsensemblet tilknyttet Oslo Domkirke fremfører gregoriansk sang i munkenes ånd.

 

Om arrangementet

  • Tid: Lørdag 15. juni kl. 13.00
  • Sted:  Oslo Bymuseum, Frogner Hovedgård
  • Pris: gratis
  • Arrangør: St. Olav forlag

 

Skjermbilde 2019-06-12 kl. 10.41.40 2.png

Om boken «En dag i Herrens forgårder:
Med munkene på Hovedøya 1. august 1197»