Bok om Olavsjubileet i Rouen

 

 

Unknown.jpeg Til olsok kommer det ut bok om Olavsjubileet i Rouen i 2014: Haustferd i Europa. Olav den Helliges 1000 år.

Forfatter Dordi Skuggevik (bildet t.h.) skriver her om det store norsk-franske jubileet som gikk over 5 dager i Rouen og Paris i 2014, med et forspill både i l’Abbaye de La Lucerne i søndre Normandie og en førpremière på det store Olavsoratoriet i Stavanger konserthus, en måned før premièren i Rouenkatedralen, Olav den helliges dåpskirke. 

Boken er formet som et «reise-essay» hvor leseren får bli med bak kulissene i forberedelsene for det store jubileet, det største norsk-franske samarbeidsprosjektet noen gang. Tiltaket hadde en tung start og mye motstand fra norsk hold, men møtte stor begeistring i Frankrike.

Boken er delt i 3 deler: Eksposisjon – Gjennomføring – Epilog, og Dordi Skuggeviks tekst til Olavsoratoriet er lagt inn i et appendiks. Jubileet settes inn i en ramme, som aktualiserer Olav den helliges relevans idag. Boken er på vel 350 sider med 50 foto, og er utgitt på egenbokforlaget Kolofon, hvor forfatter er sin egen redaktør.

Se bokcoveret her!

 

Unknown-1.jpeg

FESTMESSE: Olavsjubileet i Rouen i 2014. Foto: Sr. Dana Benedicta O.P.