Gir én million euro til Sør-Sudan

 

Sør.jpeg

HÅP: Pave Frans tok imot Sør-Sudans president Salva Kiir i mars 2016. Foto: Vatican Media

 

Italias bispekonferanse fortsetter sitt sterke engasjement for befolkningen i Sør-Sudan, og bevilger én million euro til arbeidet med å avverge en av verdens verste humanitære kriser.

 

Vatican News melder at Den italienske bispekonferansen tirsdag denne uken besluttet å gi én million euro for å hjelpe folket i Sør-Sudan. Dette er dermed det fjerde året på rad hvor bispekonferansen gir et bidrag til oppbygging av og forsoningsprosessen i det afrikanske landet.

 

Hungersnød

I en pressemelding skriver Caritas Italien at Sør-Sudan, nå åtte år etter landets selvstendighet, fremdeles lider under en av verdens mest alvorlige humanitære kriser.

Syv millioner mennesker mangler mat, og flere regioner er direkte truet av hungersnød. Flere enn 1,9 millioner mennesker er internt fordrevne, og rundt 2,3 millioner har flyktet til nabolandene. Til tross for fredsavtalen inngått i september 2018, fortsetter volden mot sivile flere steder i landet. Volden utøves både av milits og regjeringsstyrker.

 

Møte med paven

I et møte med Sør-Sudans ledere i Vatikanet i april i år, sa pave Frans at det er nødvendig med modige tiltak slik at «krigens branner kan slukkes en gang for alle», og at «politisk og etnisk splittelse» må beseires slik at man kan komme i gang med arbeidet med å bygge opp nasjonen.

 
(Vatican News)