Ropstad mener kristne blir møtt med mer intoleranse enn før

 

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad mener kristne i Norge møtes med mer skepsis og intoleranse og at de har fått trangere kår.

 
Tekst: NTB

 

Partilederen og familiestatsråden var mandag gjest på sommerstevnet til Troens bevis i Kvinesdal. Der var temaet «Ytringsfriheten og toleranse i dagens samfunn. Er ­intoleranse på fremmarsj?», skriver avisen Dagen.

Ropstad trakk fram noen eksempler på hvordan han mener kristne har fått trangere kår og mindre rom for å vise troen sin offentlig. Han nevnte blant annet et kristent skolelag som ikke fikk server boller under møter.

– Disse begrensningene legges jo ikke på andre fritidsaktiviteter. Er det slik at en sjakklubb ikke får servere boller av frykt for at folk skal bli avhengige av sjakk? spurte han til latter fra salen.

Et annet eksempel som ble nevnt, var kristne trossamfunn, som for ha stand under Arendalsuka, ikke kunne for be for syke. 

– Det er ganske interessant for dette begynner å ligne et systematisk problem. Å vise frem sin tro blir sett på som å gå over streken, sa Ropstad.

På møtet sa Ropstad også at det er uaktuelt for regjeringen å kutte støtten til trossamfunn som ikke har kjønnsbalanse eller som stiller samlivskrav til sine ledere.

– For mange er jo dette en viktig del av den kristne troen, sa KrF-lederen.