Vatikanet: Kardinal Newman og fire andre helligkåres den 13. oktober

Vatikanet, 1.7.2019 (KI/Zenit) – Vatikanet annonserte den 1. juli 2019 at den salige kardinal John Henry Newman og fire andre vil bli helligkåret søndag den 13. oktober 2019. Kunngjøringen kom i Sala Clementina i Det apostoliske palass under feiringen av ters, da pave Frans holdt et ordinært offentlig konsistorium for helligkåring av de salige. Slike konsistorier holdes hver gang en dato for helligkåringer skal bestemmes, og deltakere er alle kardinaler som befinner seg i Roma den dagen.

I tillegg til kardinal Newman skal følgende også helligkåres:

  • Den salige Josefina Vannini (it: Giuseppina) (1859-1911) (født Giuditta Adelaide Agata), grunnlegger av kongregasjonen «Den hellige Camillus' døtre» (Congregatio Filiarum Sancti Camilli – FSC), saligkåret den 16. oktober 1994.
  • Den salige Maria Teresa Chiramel Mankidiyan (1876-1926), grunnlegger av «Kongregasjonen av Den hellige Familie» (Holy Family Sisters – CHF), saligkåret den 9. april 2000.
  • Den salige Dulce de Souza Brito Lópes Pontes (1914-1992) (født Maria Rita), ordenssøster i kongregasjonen «Misjonssøstrene av Den uplettede Unnfangelse» (Congregação das Irmãs Missionárias da Imaculada Conceição – SMIC), saligkåret den 22. mai 2011.
  • Den salige Margareta Bays (1815-1879) – Margarita Bays, jomfru og medlem av «Den sekulære fransiskanerordenen» (Ordo Franciscanus Sæcularis – OFS), saligkåret den 29. oktober 1995.

Zenit / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)