Begeret er fullt: Gir seg som ordfører

Peder2.jpgORDFØRER HAR FÅTT NOK: Peder Sjo Slettebø gir seg som ordfører og advarer mot netthets og tonen i sosiale medier. FOTO: Kvinnheringen

 

Katolikk og Kvinnherad-ordfører Peder Sjo Slettebø (H) har fått nok av netthets og politiske motstanderes usaklige kritikk i sosiale medier. Han stiller ikke lenger som ordførerkandidat.

 

Sjo Slettebø har vært en av få katolikker med fremtredende verv i norsk politikk og har vært sett på som et stort politisk talent i partiet Høyre. Han fortalte om sin katolske tro i St. Olav kirkeblad nr. 3 i 2018.

 

Advarer mot stygg valgkamp

Ifølge Bergensavisen tar Kvinnherad-ordføreren nå ikke gjenvalg på grunn av netthets og krass kritikk fra politiske motstandere. Han advarer dessuten mot grisete valgkamp i sosiale medier.

I mediedebatten «Hvem kan vi stole på i valgkampen?» under Arendalsuka denne uken utdypet han hvorfor.

– Både politikere og medier står overfor en helt ny hverdag nå som alle kan være sin egen publisist i sosiale medier. Jeg opplevde at politiske motstandere brukte lokale Facebook-sider til å fremme sine synspunkter og etter mitt syn usanne påstander, sa Slettebø ifølge Bergensavisen.

Kvinnherad-ordføreren sier omfanget etterhvert ble så stort og påstandene så mange, at det ble umulig å forsvare seg.

 

Bekymret

Slettebø forlater nå lokalpolitikken. Han er sterkt bekymret for den kommende valgkampen.

– Vi ser at debatten flytter seg fra de redaktørstyrte mediene over til sosiale medier. Utspillene er krassere, mer tabloide, og det blir spredt ting som ikke er sant, sier Peder Sjo Slettebø til Bergensavisen.

 

Usannheter

Etter hans oppfatning setter ikke tradisjonelle medier dagsorden slik som før, og det gjør at vi mister noe som er verdifullt for demokratiet.

– Jeg har hatt et fantastisk forhold til innbyggerne og ikke fått en ubehagelig telefon fra dem i løpet av disse fire årene. Men jeg opplevde at det politiske samarbeidsklimaet ble umulig. I en slik situasjon leser du det som blir skrevet og føler det er et sterkt angrep på din integritet. Dette kverner rundt i holdet ditt hele tiden, og du blir bekymret for hvor mange som tror på det som blir skrevet, sier Slettebø ifølge Bergensavisen.

 

Varaordføreren

Onsdag siterte NRK Slettebø på at varaordfører Hans Inge Myrvold (Sp) er den fremste grunnen til at han ikke stiller til gjenvalg.

– Jeg har opplevd at vi har hatt et godt samarbeid, hatt fortrolige samtaler og blitt enige om hvordan saker skal løses, før jeg har fått krass kritikk av samme varaordføreren, sier han til NRK.

Myrvold fra Senterpartiet avviser ifølge Bergensavisen beskyldningene og sier at han bare har vært tydelig på uenigheter.

 

Les intervjuet med Sjo Slettebø i St. Olav kirkeblad