Bygger nytt menighetshus i Harstad

 

Prislapp: 20 millioner 

03NYHSkisser menighetshus4.jpeg

NYBYGG: Tromsø stift bygger nytt forsamlingshus i Harstad. Slik ser de foreløpige skissene ut. Ill.: 70 grader nord arkitektur 

 

Høsten 2015 brant det i forsamlingshuset til St. Sunniva kirkes menighet i Harstad. Huset ble i ettertid revet. Nå reiser et nytt bygg seg ut av asken.  

 
Tekst: Tore Skadal, Harstad Tidende
Saken ble først publiser på ht.no

 

– Vi kommer til å bruke forsikringspengene til å bygge nytt i dette området. Menighetshuset skal stå ferdig en gang i 2020, opplyser økonom Ulrik Sverdrup-Thygeson i Tromsø stift. Han er er byggeleder for prosjektet i Harstad.

Tidligere i år ble presteboligen ved siden av kirkebygget revet. I sommer har de kommet godt i gang med grunnarbeidene.

 
Behov i lang tid 

– Det nye bygget vil være på 800 kvadratmeter. Huset vil inneholde egen prestebolig for sogneprest i St. Sunniva menighet Gunther Josef Jäger, forteller Sverdrup-Thygeson.

Han leder for prosjektet, som vil koste over 20 millioner kroner. Kirken har leid inn en rekke lokale underleverandører. Nydal Maskin tar seg av grunnarbeidene. Også byggfirmaet Rognerud er inne i prosjektet i Skolegata. Det vil bli brukt massivt tre fra Latvia.

Sverdrup-Thygeson besøker Harstad 8. august i forbindelse med et byggemøte.

– Behovet for et nytt og moderne bygg for St. Sunniva kirkes menighet i Harstad har vært til stede en tid. Nå satses det en del ressurser på det nye flerbrukshuset i Harstad, sier han.

Menigheten i Harstad tilhører en av tre regioner i Norge. De tilhører region Nord-Norges som ledes av biskop Berislav Grgić. Det er regionen i Nord-Norge som står for en stor del av finansieringen av det nye flerbrukshuset til St. Sunniva kirkes menighet i Harstad

Sverdrup-Thygeson kan fortelle at de opplever stor pågang av katolikker i Harstad-regionen. Innvandring til Norge fra katolske land er markant, spesielt fra Polen og Litauen. I menigheten finner man nå 166 litauere, som utgjør nesten 18 prosent av menigheten. Den største gruppen er de polske med 38 prosent; først på tredjeplass kommer norskfødte med nesten 17 prosent.

 

KatolskKirkeHarstad.jpeg

HISTORIE: På Kirkens tomt i Harstad er både prestebolig og det gamle forsamlingshuset borte etter brannen natt til 25. oktober 2015. I sommer var grunnarbeidene allerede godt igang. Foto: Tore Skadal 

 

Konfirmasjon

– Vi har også hatt tradisjon for å feire egen fermingsmesse her i Harstad. Her har vi hatt glede av å bruke både Trondenes kirke og Harstad kirke de siste årene. Vårt katolske kirkebygg i Harstad har et begrenset antall sitteplasser, og derfor vi glad for at Den norske kirke låner ut en av sine kirker til den årlige fermingen her i Harstad, sier Sverdrup-Thygeson.

– Nå forventer du at bygget skal stå ferdig?

– Jeg har et mål om at bygget skal stå ferdig i første halvdel av 2020. Jeg håper at delen med presteboligen kommer på plass først. Bygget vil i løpet av 2020 ta form i området ved siden av vårt katolske kirkebygg i Skolegata, sier Ulrik Sverdrup-Thygeson, som siden 2015 har vært økonom for det katolske bispedømmet i Nord-Norge.

 

03NYHSkisser menighetshus_.jpeg

SKISSE: Her er de første foreløpige skissene for nybygget til St. Sunniva kirkes menighet i Harstad. Skisser: 70 grader nord arkitektur. 

 

 

 

Les mer