Prosesjon til Jomfru Marias ære

 

 DSC_0219 (2).JPG

 

 

Den 15. august feiret vi Jomfru Marias opptagelse i himmelen. De tre menighetene i Oslo - St. Olav, St Hallvard og St. Johannes - feiret seremonien sammen.

 

 

Tekst og foto: Marta Tomczyk-Maryon

 

«Og se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig,       
for store ting har han gjort mot meg,
han, den mektige; hellig er hans navn».

(Luk 1: 48-49)

 

Den 15. august feiret vi Jomfru Marias opptagelse i himmelen. De tre menighetene i Oslo - St. Olav, St Hallvard og St. Johannes - feiret seremonien sammen. Fredag kveld ble det holdt en høytidelig messe på kvelden hvor hovedcelebrant var p. Pål Bratbak.

 

Gjennom Oslos gater

Den viktigste delen av seremonien var lørdagens prosesjon. Den gikk kl. 16.30 fra St. Hallvard kirke gjennom Oslo gater til St. Olav domkirke. Prosesjonen ledet oss gjennom Enerhauggata, Sørligata, Heimdalsgata, Hausmanns gate, Torggata, Youngstorget, Kirkegata, Karl Johans gate og Akersgata.

Til tross for det dårlige været - det regnet hele tiden - stilte mange trofaste mennesker til seremonien, inkludert en stor gruppe polakker. Deltagelsen var ikke mindre enn tidligere år. Den eneste forskjellen var at i tillegg til rosenkransen, var de troende utstyrt med paraplyer og regnfrakker i år. Sanger og bønn fra rosenkransen ble fremsagt på forskjellige språk: norsk, polsk, spansk, engelsk, tamilsk og italiensk.

 

I vakker skrud

Statuen av Jomfru Maria i St. Olav domkirke var vakkert kledd i en hvit og gullbrodert frakk og rød kjole. Ved føttene av figuren var det lagt hvite roser og liljer ispedd røde roser.

På slutten av seremonien ble det feiret en høytidelig messe i St. Olav domkirke. Messen ble feiret av p. Josef Ottersen, som også holdt prekenen, og han feiret sammen med en rekke prester og ministranter. En vakker polsk sang, Black Madonna, åpnet messen.

Etter liturgien, takket sogneprest i St. Olav domkirkemenighet, p. Pål Bratbak, alle dem som deltok og hjalp til med forberedelser og gjennomføring, og alle de troende som utgjorde den flotte prosesjonen.

 

DSC_0310.JPG

 

DSC_0217.JPG

 

DSC_0324.JPG

 

DSC_0233.JPG

 

DSC_0237.JPG

 

DSC_0269.JPG

 

DSC_0269.JPG

 

DSC_0279.JPG

 

DSC_0288.JPG

 

DSC_0292.JPG

 

DSC_0302.JPG

 

DSC_0348.JPG

 

DSC_0326.JPG

 

 

Se flere bilder fra lørdagens prosesjon 

Les på polsk