Bli med på kulturdag i Akersveien

fullsizeoutput_1a30.jpeg

 

Lørdag 14. september arrangerer St. Olav domkirkemenighet kulturdag i Akersveien i Oslo. Da stenges veien for vanlig trafikk og gaten fylles med musikk, dans og god mat fra mange land. St. Olav menighet består av mange nasjonaliteter, og dette mangfoldet blir å se denne dagen.

 

Kulturdagen begynner med messe i St. Olav kirke kl. 10.30. Etter messen blir det underholdning, fotballturne og salg av mat og drikke laget av menighetens ulike nasjonale grupper. Inntektene går til Caritas utdanningsprosjekt av vanskeligstilte barn og unge i Vietnam.


Støtte til utdanning

Barn av migranter og barn med funksjonshemninger er blant de mest sårbare i Vietnam. Derfor har Caritas Norge blant annet støttet fem undervisningssentre i Saigon/Ho Chi Minh. Disse sentrene gir utdanning til over 1000 barn, som ellers ville gått gatelangs.

Mange av elevene på sentrene er barn av vietnamesere som flytter fra landsbygda for å finne jobb i byene. Når foreldrene flytter fra landsbygda mister barna retten til skolegang på det nye hjemstedet. Mange av barna mangler også de viktige dokumentene som gir mulighet til å få plass i ordinær skole. Gjennom Caritas sin bistand kan elevene få nødvendig dokumentasjon til å igjen komme tilbake i offentlig skole.

I tillegg til barn av arbeidsinnvandrere arbeides det også med å inkludere barn med funksjonshemminger. Dette er en gruppe barn som ofte faller utenfor, og deres eneste mulighet for en bedre fremtid er gjennom den utdanningen de får av Caritas.

 

Vel møtt til kulturdagen!