Bispesynodens andre uke: – Vi ber for Ecuador

Sju personer er blitt drept og nær 2.100 er blitt såret i opptøyene siden de startet, ifølge myndighetene.
 

Ecuadors regjering har trukket tilbake en beslutning om å fjerne drivstoffsubsidier, som var en del av en gjeldsavtale med Det internasjonale pengefondet IMF. Dieselprisen har vært nær doblet og bensinprisen har økt med omtrent en tredel etter at president Lenin Moreno presenterte den upopulære avgjørelsen for nær to uker siden. Etter forhandlinger skal partene ha kommet til enighet, og det håpes at freden vil bli gjenopprettet i landet.

 

Bispesynodens dag syv

Å tenke nytt i kirken i lys av synodalitetens parametre, slik at det er en sterkere tilstedeværelse av Guds ord, ble definert som en av utfordringene til kirken i Amazonas-regionen. Flere innlegg som ble gitt under dag syv fremhevet dette. 

– Guds ord er lærerik og profetisk, formativ og performativ. Den understreker en integrert økologi og kan være et middel for sosial, økonomisk, kulturell og politisk utvikling. Kirken må derfor investere i legfolket, i god undervisning, slik at de kan være godt forberedt til å forkynne evangeliet i alle deler av Amazonas, var uttalelser som ble gitt i løpet av dagen.

 

Les mer fra synoden:

 

(NTB/katolsk.no)